School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

Bhí bean 7 fear fado 7 bí siad ana aosta ar fad agus séan t-ainm a bhí orthu ná Seán agus Maire .Bhí siad ina comhnuidhe inaice le coilli tig bheag agus ní raibh aon duiine no tig eile inaice leo.Biod an fear ag gearr admaid gach la agus ins an slighe sin do dein sé a cuid airgeada mar do díol sé an adhmaid agus fúair sé airgeada i gcoir an adhmad.
    La amain núair a bhí Séan ,agus Maire ina shuide thaobh amuig an doras fé theas na gréine dubhairt Maire le Seán go raibh sé ag eirighe ana aosta agus gur geobfaid sé bás ach ní raibh sí ach ag magadh. Lá na maireac do cgúaidh Maire go dti an tobar cun uisge d'fhagail agus núair a bhí sí imigte dobhúail Seán cleas maith a cuireadh eagla ar an bean.Bhí coilleac amháin ag Máire agus bhí sí aosta freisin.Fuair Seán a ncoilleac agus do bhain se na cleithe as é agus ní raibh clú ar bith ar an gcoileach.Nuair a tháinig Máire isteach do tháinig sé cuicí agus nuair a chonuic sí é do leig sí béic mor aisti agus dubhairt an fear"Tá sé sin an bás atá ag teacht agus nuair do chuala siSean bhi eagla mór uirthí mar do cheap sí go raibh an coilleach am diabhall agus dubairt sí le Seán é do thoghaint
    Míceal Mac Donncad
    Maire Bean Connsaidin