School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title)

Bhí fear ann fadó darabh ainm Seán a Greasaidhe agus bhí sé in a cómhnuidhe in Innis agus bhí Seán ag dul ann.

Bhí fear ann fadó darab ainm Seán a Greasaide agus bhí sé in a comhnuide in aice na h-áite seo. Lá amháin bí aonac in Innis agus bhí Seán ag dul ann. An oidche roimh ré do tosnuig sé ag imteacc mar ní raibh aon gluastáin nó rothair aca an uair sin. Bhí sé ag siubhal nó gur táinig sé go leath slighe idir Inis Díomáin agus Inis, agus bhí sé a dó déag a clog an uair sin.
    Bhí píopa agus tobach ag Seán agus bhí dual aige in ól acht ní raibh aon lasán aige. Ní raibh aon tigh in aice leis agus ní raibh fhios aige cad a déanad sé agus nuair a bhí sé ag ráb é sin connaich sé teach ins an áit sin riamh agus bhí iongad air acht mar sin féin chuadh sé isteach.
    Máire Ní Eiléara
    Ballyheean, Co. an Chláir