School: Sáile (roll number 16052)

Sáile, Co. Mayo
R. Ó Cuinn

1. (continued from previous page)
    agus tiochfadh le gárdaí dunadh caislean Uachtar Acla a fheicheál agus dá bfeicfeadh siad aon contabhairt ag teacht cucha fógra a tabhairt le chéile agus cuidiú le chéile chomh maith.
    Thóg sí cinneal de caislean beag eile ag Gob a'Choire in aice leis an "líne" bíodh gárdaí ag faire an caislean sin chomh maith. Nuair a bhí na daoine ag deanamh an "líne" leag siad é agus rinne siad stór mór de le h-aghaidh na h-uarlisí a bhí ar an líne a coimhéadh ann.
    Tá caislean Dúnadh agus caislean Uachtar Acla le feicheál go foill. Bhíodh bád beag ag Gráinne agus bhiodh sí ag dul ó chaislean go caislean ag coinneál súil ortha. Bhí go leor saighdiúirí chomh maith aici ar bhord an báid chun an áit a cosaint.