School: Coill a' Bhaile (roll number 14064)

Killavally, Co. Mayo
Tadhg Mac Donnchú

é, é do threabhú.
    Seo é sgeúl a chuala mé sa mbaile faoi an líos sin. Aon uair amhain bí fear ins an ait seo agus bí sé go han traén agus níos mhaith leis géilleadh do pisreóga. Bhí sé i gcommuide ag eisceara le na ag rádh go rabh sidheóga san líos seó. An oidhche seó, déirigh sé agus chuaidh sé go dtí an líos agus thosuigh sé ag réabú an leasa agus ag gearradh na gcrainn. Núair a bhí sé ag féachaint ar na crainnaib iompurigheadh sé a éadan ar an taob thíar dá ceann agus ón lá sin amach bhí a éadain ar an taob thíar dá cheann. Ní raibh aon bhaint ag duine ar brú leis an líos sin ariam in a dhíadh sin.
    Brighid Ní Séamraigh
    Cullentragh, Co. Mayo