School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. (continued from previous page)
    gáirdín a thug sé air agus dubhairt se go mbeadh sé feileamhnach i gcóir cabáiste agus ar an bpoinnte chuir sé cabáiste ann. Thuit an oidhche air go tapaidh agus d'fhill sé abhaile agus d'innis sé an sgéal do na Fianna. Chuaidh an aimsear thart go tapaidh agus ar an am céadna bhí an cabáiste ag fás.
    An maidin seo bhí Fionn in a shuidhe go moch le n-a Gháirdín cabáiste a fheiceál. Nuair a chuaidh sé taobh amuigh de'n bothán thug sé a chéad súil ar an nGáirdín mar bhí sé indon g gháirdín a fheiceál ó'n mbothán agus céard do chonnaic sé acht cúpla gabhar as Bun Dá Abhainn istigh in a Gháirdín Cabáiste.
    Tháinig buile air agus thóg sé suas carraig an-mhór agus chaith sé le na gabhair í. Tuit an charraig taobh amuigh do'n gháirdín agus chuir
    Caitlín Ní hÉil