School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. (continued from previous page)
    Sa deireadh chuaid an mháthair go dtí bean feasa agus d'innis sí an sgéal dí. Dubhairt an bhean feasa lei leite a bruit i mbliosc uibhe agus é a thabhairt do le n-ithe.
    Nuair a tháinig an bhean abhaile rinne sí amhlaidh. Nuair a chonnaic an mac an rud a bhí dá déanamh aici tháinig iongnadh air. "Ó," a mháthair ar seisean, "Ceard tá dá déanamh agat"? Ag fághail bidh duit ataim," ar sise.
    "Bhoil", ar seisean, Chonnaic mé Finn in a leanbh, Óisín is a clorgheann liath acht leite i mbliosg ubh circe ag bruith ní fhaca mise ariamh . Leis sin chás sé anonn chuig an mballa agus fuair sé bás ar an nóiméad sin.
    Páraic de Róiste
    Treanybrogaun, Co. Mayo