School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. (continued from previous page)
    ar a nguailne aca. Nuair a chonnaiceadar an fear d'fhágadar síos an cónra, agus chuaidear isteach san reilg.
    Nuair a shroic an fear an cónra thóg sé an clúdach dhe agus céard do chonnaic sé istigh acht bean óg áluinn. Thug sé abhaile leis í. Ní raibh sí indon cainnt le aon sgéal a innsint do'n fear.
    Bhí sí indon rudaí áilne a cniotáil agus go deimhin bhí bród ar an bhfear aisti acht mar sin féin ní raibh sé sásta nuair nach raibh úsáid a teangan aici.
    Bhí go maith is ní raibh go h-olc. Bliadain dár gcionn sin bhí an fear céadna ag fillead abhaile ón mbaile mór go deireannach san oidhche agus nuair a tháinig sé go dtí an reilg chonnaic sé an bheirt fhear céadna agus bhíodar ag cainnt eatorra féin.
    Brighid Ní Choinnigh
    Crillaun, Co. Mayo