School: Leath-cheathrú (roll number 13437)

Lecarrow, Co. Mayo
Liam Ó Maidín

1. (continued from previous page)
    Diaidh ar ndiaidh shocraigh na daoine iad féin agus ní raibh aon ghádh leis an lios. Ansin tógadh tighthe deanta de chre. Cuimníghean sean daoine na háite seo nuair nach raibh in aon theach acht seomra amháin agus poll sa dion leis an deatach a leigint amach. Fuair muintir na háite didean agus fothan lonnta i rith na bliadhna agus nuair ba chruaidh don nan tógadh na beithidhigh isteach freisin.
    Tá tighthe comnaidhthe fos i bhfoigseacht sé mile ó'n áit seo agus iad deanta de chré. Ansin tháinic teach an dá sheomra.
    Bhí siomra amháin do na daoine óga agus bhí na heallaigh agus na sean daoine ins an seomra eile. Bhí siad le feiceál san geann seo go dtí fiche bliadhain éigin ó shoin ann.
    Liam Ó Maidín
    Príomhoide