School: Gaoth Sáile (roll number 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

1. (continued from previous page)
    chaoí lé iad a chaitheamh nó ní raibh fhios aicí lé iad a dhúnadh uirthi. Chuaidh sí amach ag siubhal sa tsneachta agus chaill sí na bróga. Níor chaith sí aon bhróg ariamh 'na dhiaidh sin.
    Is gnáthach lé paistí an lae indiu a dhul cosnocht sa samhradh nuair a bhíonn an aimsear go breagh.
    Nuair a bhíonn siad ag nighe a gcos níl sé ceart an t-ulár a fhluichú leis, agus deirtear nach bhfuil sé ceart uisge na gcos a chaitheamh amach san oidhche. Deantar bróga san ait seo anois acht is fluirsighe i bhfád a bhíodh siad fadó. Do chaitheadh a lán daoine broga bonn adhmaid san ait seo fadó agus tá cor-duine gá gcaitheadh indiú freisin.
    Fadó san tsean aimsear do chuireadh a lán daoine piosaí de sheithi ainmnidthe timhceall a gcos nuair a bhíodh siad ag imteacht in aon ait.
    Bríghid Ní Cinnéidigh
    Dumha Dhearc, Co. Mayo