School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. (continued from previous page)
    roimhe acht bhí an fear siubhail ar crith leis an bhfaitchíos. In a dhiaidh sin chaith Dómhnaill agus an fear eile a shuipéar agus cuaidh siad i gcodladh. An fear siubhail a bhí le balla agus Dómhnaill taobh amuigh. Níorbh fhada in a gcodladh dhóibh nuair bhreathnuigh Dómhnaill amach agus chonnaic sé cuillean gan ceann in a shuidhe le h-ais na teineadh. "B'féidir" arsa Dómhnaill, "dá dtéíghtheá isteach go ndéanfá áít sa leabaidh in ár measg." "Déanfaidh sin" arsa cuilleann gan ceann. Isteach leis sa leabaidh aca agus ba ghearr go raibh an fear siubhail tríd an mballa ag cuillinn gan ceann agus
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Sorcha Bean Uí Náraidhe