School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. (continued from previous page)
    do chara do. "Fan go maidin" ar sé agus "beidh mise leat". Tháinig siad treasna na gcnoc. Bhí pistil agus cladheamh agus dhá chú leis an bfear as Cathair na Mart.
    Nuair a bhí siad ag dul treasna na gcnoc thuit ceann de na contochaibh marbh. Sin é an fáth go dtugtar Muing na gCon ar an áit sin. Shiubhladar leo annsin go Tuar Glas. Chuaidh an bheirt i láthair an Majhor agus d'iarr sé ar an bhfear as Cathair na Mart an raibh capall le díol aige. Dubhairt sé go raibh. Dhíol sé a chapall agus as go bráth leo go Béal-an-Daraigh. Bhí saighduir óg ag tabairt aire do'n phunt agus bhí capall agus pistil aige
    Sorcha Bean Uí Náraidhe