School: Baile Mhic Airt, An Rinn

Ballymacart, Co. Waterford
Tomás Ó Faoláin

1. (continued from previous page)
    leas, dó leas, ceithre leasa, ocht leasa, sé leas déag sin dornán. Dornán, dhá dornán, ceithre dhornáin, ocht dornáin, sé dornáin déag sin punnsnn. Punnann, dá punnann, ceithre punnan, ocht punnann sin stadadh. Stodadh, dhá stodadh, ceithre stododh, ocht stodadh sin stáca.
    Stcáca, dá stáca, ceithre stáca, ocht stáca, sé stáca déag sin páirc. Páirc, dhá páirc, ceithre páirceanna, ocht bpáirceanna, sé pháirceanna déag, dhá páirc déag is ficheadh sin feirm. Feirm, dhá fheirm, ceithre feirme, ocht bfeirm, sé feirme déag sin baile fearann.
    Baile fearann, dhá bhaile fearann, ceithre mbaile fearanna, ocht mbaile fearanna, sé bhaile fearann déag, sin paróiste. Paróiste, dhá paróiste, ceithre pharóiste, ocht bparóiste, sé bparóiste déag, dá paróiste déag is fichead, sin Conndae,
    Conndae, dhá Conndae, ceithre Conndae, ocht gConndae, sé Chonndae déag, dhá Conndae déag is fichid, sin Éire. "'Seadh anois" arsa Aodhagán "níl ach deich neomat caithte fós. Nuair a bheidh an leath uair caite beidh an méid coirce atá sa domhan ar fad agam. Bhí
      1. poetry
    Seán Ó Drocán