School: Meenacahan (roll number 6063)

Meenacahan, Co. Donegal
Brigid, Bean Uí Eachthighearn

1. Scéal (continued)

Bhí sagart ann aon uair amhain agus bhí an hata a bhí aige ag éirighe sean agus dar leis go gceannaigidh sé ceann úr.

(continued from previous page)
    mar sin a rádh arsan gasúr . Ní peacadh ar bith sin arsan sagart. Bhal arsan gasúr bheirfidh mise an hata in asgaidh duith na deurainn tú an focail sin ar an altóir trí uair Dia Domhnaigh. Ceart go leor arsan sagart. An Domhnach in a dhiaidh sin chuaidh an sagart ar an althóir ag tabhairt seanmeoir agus arsa seisean:- Dar Dia a rinneadh muid, Dar Dia atá muid beo agus Dar Dia a bfuighidh muid bás . Bhí an gasúir ag eisteacht agus d'éirigh sé suas agus arsa seisean:- Dar Dia tá hata saor agat".
    AT1839: The Card‑playing Parson
    Róise Ní Chíonaoith