School: Teileann

Teileann, Co. Donegal
Léon Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    Chuaidh sí amach agus scairt sí isteach ar na trí beithidhigh eisc agus rinne triúr buachaillí daobhtha. Phill sí isteach 'un t-seomra agus d'fiafruigh de'n fhear, a shil sí bheith breoidhte, caidé mar a bhí sé anois. Dubhairt sé go mbéad sé comh maith is bhí sé ariamh dá ndeánad sí cathair de'n loich. Chuaidh sí amach agus rinne sí an chathair. Phill sí isteach annsin ach bhí sé i n-a h-arracais agus claidheamh a mhéire ann a láimh aige Ní bhfuair sí faill labhairt leis gur tharraing sé an claidheamh oirthí agus gur chaith an ceann díthe.
    Choinnigh an méire agus a thriur mac an t-iasgaire agus mhair an t-iomlan aca sa chúirt go sona seanmhar go bhfuair siad bás.
    (Deireadh)
    Máire Nic Bhreartaigh