School: Éadan Anfaidh (roll number 10166)

An tÉadan Anfach, Co. Donegal
Gráinne Ní Éagrain

bhórd ann. Cheangail sé suas cheithre coirnéail na braithlíne agus d'imthigh leis.
    Nuair a bhí an maide dóighte go dtí na leath d'imthigh Goll. Dálta Chonáin, chuaidh sé i dtoiseach fhad leis an áit ar marbhughadh an fiadh; chuartaigh sé thart ach ní bhfuair sé dadai. Smaointigh sé ar an chaislean ar labhair Fionn air an mhaidin sin agus 'eir leis féin go rachadh sé agh amharc ar an íontas seo.
    Bhain sé as amach síos an gleann agus chonnaic sé an ghal soluis ag dul suas san spéir. Nuair a thainic sé níos cómhgaraighe tcí sé an caislean a b'fhíor bhréaghta dá'r leag sé súil ariamh air. É uilig na fhuinneógaí agus iad go léir lasta. Agus pléisiúr an domhain air na sheasamh ag coimhead ar an chaislean sholusta, cluinnidh sé fear ag cneadaigh le péin agus an-shógh in aice leis. Soir leis fhad leis and chonnaic sé fear beag tárnochta annsin agus cuma air go rabh sé ag fuilseann pianach.
    Gráinne Ní Éagrain
    Proinnsias Ó hÉaghrain