School: Béal an Átha Móir (roll number 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Donegal
Mícheal Ó Gallchobhair

agus d’iarr air suidhe.
    D’fhiafruigh an sean-duine de an rabh scéal aige agus dubhairt Pádruig nach rabh. Tamall i na dhiaidh sin d’iarr an t-sean-bhean air a dhul amach fa choinne stópa uisce go rabh an tobar os coinne an toighe amach. Chuaidh Pádruig amach agus fuair sé an stópa taobh amuigh de’n doras. Thóg sé stópa an uisce, ach nuair a d’amharc sé thart ní rabh teach ar bith le feiceailt aige.
    Sheas sé tamall ag amharc thart. Fa dheireadh chonnaic sé solus eile giota uaidh agus tharraingm sé air. Teach mór dámh a bhí ann ach ní rabh fidíleór ar bith acu. Chuaidh Pádraig isteach agus chuir siad uilig fáilte roimhe. Dubhairt siad uilig go rabh fídíleór
    Eibhlín Nic Mhathghamhna
    Baile na Finne, Co. Donegal