School: Edenfinfreagh (roll number 8901)

An tÉadan Anfach, Co. Donegal
Conn Mac Diarmada

1. Scéal (continued)

Bhí baintreabhach ann am amháin agus bhí mach amháin aicí. Bhí an mac ar fastódh ag rígh a bhí cómhgarach.

(continued from previous page)
    cnoc la ar na bharach. Fúair sé (an mac) greim ar dhá choinín. Chuaidh sé i bfolach i gcul an chlaidhe. Scaoil sé amach coinín agus bhris sé a cos. Chuaidh an bheirt do bhí ag treabhadh na dhiaidh ach d'imtigh an coinín sin ortha. Leig sé amach an ceann eile agus bhris sé a dhá chois. Chuaidh siad amach is amharc na dhiaidh sin agus thug an gasur leis na beathaigh i gcan a fhios daobhtha abhaile chuig na mháthair Lá ar na bhárach thainig an ríogh a mharcaidheacht agus dubhairt go gcrochadh sé a mach ag an doras. Thoisigh an mháthair ag caoineadh airist. Dubhairt an ríogh leis an mhach a gabhail a fhóghluim gadaidheacht agus i gceann bliadhna go gcaitheadh sé
    AT1525: The Master Thief
    Cathal Ó Coilín