School: Edenfinfreagh (roll number 8901)

An tÉadan Anfach, Co. Donegal
Conn Mac Diarmada

1. Scéal (continued)

Bhí baintreabhach ann am amháin agus bhí mach amháin aicí. Bhí an mac ar fastódh ag rígh a bhí cómhgarach.

(continued from previous page)
    d'fosgail é. Chuaidh an rud a bhí astoigh amach. Nuair a bhí sé amuigh d'imtigh sé a lorg an bhunaidh eile. Bhí na lorgacha le feiceail ar an t-sneachta. Lean daobhtha agus fuair suas leobhta ag an a bhfuair sé suas leobhtha a chead uair. Cuir sé é fhéin isteach san chroiceann airist. Bhí sean-chléibh san doras an bhris sé iad uilig. Chuaidh isteach san teach. Theith an bheirt a bhí astoigh amach agus fuair a gasúr eile an t-or agus an t-airgead uilig agus d'imtigh abhaile chuid na mháthair leis. Bhí an t-am ag teacht cómhgarach anois leis an bhraithlín a ghoid. Tógh se duine marabh as an uaigh agus chuir na seasamh ag fuinneóg thig an rí é
    AT1525: The Master Thief
    Cathal Ó Coilín