School: Edenfinfreagh (roll number 8901)

An tÉadan Anfach, Co. Donegal
Conn Mac Diarmada

1. (continued from previous page)
    ní ró mhaith a thaitain sé léithe sin, baint ar bith a bheith aicí. Leis an uisge as an tobar ceadhna nó bhí ainm uasal air, acht bhí leisg uirrthi a neitheadh agus an tír as a dtainig siad. D’fhosgail na h-uaisle saic droma [ciseá]? agus morán seóirt (soigi) soithigh lán de bídh agus de dighe fachoinne an bhéile. Cuidh siad a leagan [acla]? acht ní luaithe a chuireadh siad sgian, gablóg no spunóg ar an bórd nó siúd ar shiubhal ins na fáthaibh fásgaidh síos faói’n tábla agus ní feicidh níos mó é. Ar ndóigh bhí iongantais ar a raibh i bfiadhnaise smaoidhteadh caidé leí cearr. D’fág siad an mileán ar lucht an toighe. Thóg siad leobhtha a rabh fághtha de na h-aclai agus dén bhiadh. Amach leo agus spréidh amach iad aríst andeas dó’n toighe. Níor thárla dadaidh ariamh no go dteachaidh a dhithe. Ní luaithe a chur
    Cait Ní Chuinn
    An Mhullaigh, Co. Donegal