School: An Ceann Garbh (roll number 13954)

An Cionn Garbh, Co. Donegal
Maighréad Nic an Bhriathartaighe

1. (continued from previous page)
    ar bith amach caide'n dóigh a marbhughadh an maighistir sgoile. D'fan Seaghan, Aibhlinn agus an cailín fástoidh ina comhnuidhe le na cheile ar feadh cuple bliadhain ina dhiaidh sin, agus ina an dearadh fuair Aibhlinn bás.
    Posadh Seaghan agus an cailín bliadhain ina dhiaidh sin. Bhí Seaghan iongantach saidhbhir cionnus go dtug Aibhlinn, cailín agus an t-sagart morán airgead dó, cionnus nach n-innseochadh sé cé mharbh an maighistir sgoile agus chomhnuigh Seaghan agus an cailín fastóidh phós sé go maith o'n lá sin go dtí an lá indiú.
    Máire T. Níc Dáibhid
    An Chomairce, Co. Donegal