School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    doras foscailte annsin agus chuaidh isteach ach ní rabh an fear no an páisde le feiceáil ach bhí fear mór fiadhanta na shuidhe sa choirneáil a rabh feasóg fhada liath air. Bá é an bolcán mór a bhí ann. Bhí Mícheál Ó Canainn tógtha, agus ar ndóighe ní rabh iongantas do ann.
    Chuir Mícheál ceist ar an seanduine cá dteachaidh an fear a rabh an páisde leis agus bhí an ráca tógtha aige.
    "Fan," arsa an seanduine, "leig síos an t-arm sin agus ar d'anam na bain leis an clog atá ó's cionn na fuinneóige.
    "Chan é amháin go mbainfidhe mé leis an chlog ach brisfidh mé agus réabfaidh mé ar a bhfuil astoigh mur bhfágh mé mo paisde" arsa Mícheál.
    Sorcha Ní Fhirghil
    Tulaigh na Gréine, Co. Donegal