School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    bith oraibh fá dtaoibh damh-sa go ndéanfadh seisean a bhealach fhéin a réidhtighadh. Annsin d'imthigh an mac imeasg sgaifte gaduidhte. Maidin lá thar na bháßrach d'innis gaduidhe a bhí ina chuideachta do fá dhá phota óir a bhí ins an chomhursanacht agus go gcaithfeadh siad iad a fhághail. D'imthigh siad go luath agus chuir an fear eile ropa thart ar chorp Thomais agus leig síos an seimleór é.
    Sgéalaidhe: Nóra Ní Ghallchobhair, Mín na Mánrach.
    Scríobhnóir: Domhnall Ó Gallchobhair, Leitir Catha, Clochán Liath.
  2. Bhí fear agus bean ann aon uair amháin agus ní raibh aca ach aon mhac amháin. Lá amháin bhí an fear ag déanamh cléibh agus d'iarr sé ar an ghasúr a gabhail amach fa choinne