School: An Clochán Liath (Dungloe)

An Clochán Liath, Co. Donegal
Róis, Bean Uí Éaluighthe

1. (continued from previous page)
    síos. Annsin cuaidh an gasúr suas i gcrann ag taobh an tige a rabh ann fathach amháin a bhí fágtha in a chomhnuidhe.
    Ní rabh sé ibfad thuas go dtí go dtí go mhothuigh sé an fathach ag teacht. Bhí dhá ceann air agus bhí sé comh mór agus comh laídir lé níl fhios agam caidé. Bhí fearg mhór air leis an gasúr agus toisig sé ag bogadh an crann acht nior bhug an gasúr as an áit a rabh sé. Diarr sé ar na sreangan a gabhail síos agus an fatach a mhárbhugadh Cuaid siad síos agus mharbhuide siad é.
    Annsin chuaidh an gasúr síos gear na teangta amach as cuir ar an corda iad. Annsin cunntas sé na teangta agus bhí deic gcionn aige. Cuaid sé un a bhaile agus bhí trí
    Eiblín Ní Dhubhthaigh