Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dom' éan seabhaic , cearthamh dom' coilean cú , cearthamh domh fhéin agus níl an dar cearthamh ann. Anois caithfidh tú mé a throid troidfidh mé thú . Ní rabh i bhfad gur thoisigh an troid agus go rabh sé uilig thíos ag an chailleach ach an ceann. Thoisigh Dubh a' sgairtigh ar cuidiú ach ní rabh maith ann.Annsin thug sí leithe slat na draoidheachta agus rinne sí cloch bhán de.
    Maidín lá thar na bhárach chuaidh Donn amach agus bhí fuil ar an sgian. Tháinig sé isteach agus a cheann crom aige . Chuir a mháthair ceist air caidé bhí air . Dubhairt se leíthe go rabh a dhearbhráthair marbh , agus go gcaithfeadh sé imteacht agus é
    AT0303: The Twins or Blood‑Brothers
    Seosamh Ó Dubhgain