School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal eile (continued)

Bhí fear in Rath Mhaoilin am amháin agus bhí sé an-fhallsa. ...

(continued from previous page)
    tír sin tamaill rinne sé cóir éigin in éadan na n-oifigí sin fosta, agus d’iarr na n-oifigí griosail mhaith trí uair den cat leis na ‘naoi rubaill’ a tabhairt dó. Bhí'n fear bocht i gcruadhchas annsin, agus ní raibh fhios aige cad a déanfadh sé. Bhí fios aige nach dtiocfaidh leis a dul aráis go Sasana nuair a rinne sé an chóir in éadan an riógh, agus ní ligfeadh an eagla dó a fhanacht 'san Domhan Thoir. Sa deireadh rinne sé suas a intinn go dteicheadh sé ar shiúbhal; theich sé, agus d’iarr sé ar chaptaoin, an bháid é a leigint go Sasan. Thug an captaoin leis é agus nuair a shroich sé Sasan ní raibh fhios aige ach cuid den tír a raibh sé ann. D’imthigh sé leis agus sa deireadh thainig sé i gcuideachta fear a bhí amuigh a' seilg. Ní raibh teach ingar dobhtha ach teach amháin, agus dubhairt
    Cáitlín Ní Shiadhail
    Rapa, Co. Donegal