School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal (continued)

(continued from previous page)
    siad fíor bhuadhartha i dtoigh na faire. Thoisigh an tailliur a iomchar isteach monadha. Chuir sé síos teine mhór agus chuaidh sé siar ag a leabhaidh agus thóg sé amach an bhean agus caith sé isteach sa teine í. Chuaidh sí amach as an tsimhlear í mbleis amhain bhí achan nduine da rabh istuigh ag tuitim alaige ag tabhairt iarraidh amach. Annsin d'innis an tailliur do fhear a toighe caidé mar bhí. Fa tuarim seachtmhaine tháinig an bhean na bhaile go dtí na tigh fhéín agus bhí sí beo cionn cúig bliadhna déag na dhiaidh sin.
    Máire Níc Fhionnlaoigh
    An Tonn Bhán, Co. Donegal