School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

teine i lár an toighe agus poll ar mhullach an toighe leis an toit a dhul amach.
    Dia ar sábhail sin.
    Amharc an doras de shlátha bána agus sgraith ghlas istoigh i bpoll mar fhuinneóg caidé an séort urláir é súid? Tá a leath 'na leacacha agus a leath 'na chriafóig.
    An bhfeicfeann tú an séórt solais atá acu deánta de choinne feagacha agus de spléithí guimhise? Cá bhfuair siad an léitheid sin? Amharc an lúthair sin atá ag fás ós coinne an dorais amach. Bhall bhain siad cúpla síbhín de sin. Laoi [?] siad sin go dtí nar fhág siad ach an rud beag amháin glas leis an rud taobh astoigh a chongbhaill le chéile. Annsin thom siad i n-im léighte é agus chuir i bhfód mónadh i le lasadh. Síleann na créatúir go bhfuil an solas aca.
    An bhfeiceann tú an leath doras agus an t-seimleóir atá déanta de criafóig agus de chlocha. Caithfidh mé seo a chriochnú anois ag fágáil ar gcúig chéad slán ag an toigh
        1. buildings
    Áine Nic na Mídhe