School: Tír na Sligeach (C.) (roll number 16108)

Tirnasligo, Co. Donegal
Miss M. Mc Daid

1. (continued from previous page)
    aon duine aird air agus pighinn amháin chan fhuair sé go meadhon lae. Fa dheireadh chonnaic sé teach beag ar thaobh an bhealaigh mhóir, agus dubhairt sé leis fhéin go ndeanamh sé a sgiste ar feadh tamaill.
    Bhí sean duine in a shuidhe ag cois na teineadh. Nuair a chuaidh sé isteach, d'innis sé don sean duine fan reidhteach a rinne se leis an bacach. "Bheirfidh mise chomhairle duit" arsan sean duine. "Teigh abhaile comh gasta as feidir leat greamuigh don gnéasuidheacht agus gan bheith ag dhul thart nios fuide mar amadan ag deanamh amach go bhfuil tu in do bacach" Ghlach an gnéasuidhe an chomhairle agus thainich sé abháile go gasta agus fuair sé an bacach in a shuidhe ag an geafta ag bailú airgidh. "Tcim" ars an gnéasuidhe an uile duine le na céard fhéin".
    Aine Ní Cháithnaigh