School: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharra

1. (continued from previous page)
    na daoine ceadna a thagas gach la ach lucht siubhal eile. Taghann Padraigh Bacach agus a bhean agus níl rud air ach bíonn sé ag ceannacht madaí agus ag ceannacht go leor rudaí eile.
    Tagann lucht siubhal seile agus bíonn siad ag díol cannaí agus go leor rudaí eile. Ní chomhnuigheann siad ina n gceantar seo ach comhnuigheann siad in aicí leis na coillte.
    Cuid de na lucht siubhail bíonn fáilthe rómpa tugann cuid de na daoine tae agus arán dóib le nithe. Bíonn siad ag iarraidh deir dóibh féin. In ainm De túgam gráinne plíur agus síucra.
    Siad na lucht siubhail is mo "Wards" an t-ainm atá ortha. Bíonn siad ag déanamh cannaí agus á ndíol. Ceannuigheann na daoine na rudaí ó na daoine sin.
      1. people by social grouping
    Caitlín Ní Bhuadhcháin