School: Ballinafad

Ballinafad, Co. Galway
Mrs Ruane

1. (continued from previous page)
    agus dfánfadh sé mí ann, chaithead na daoine iadh féin biadh a thabhairth dhó agus sghillingh sa t-seactmhain. Bhiodh fear ag dul thart ar a dtugaidís Séan na Scoile air, dfán sé mí i dteach sean athair mo mháthair. Dúbhairht sí liom go néireochadh an maighistir ar a h-ocht a chlog, díosfhadh sé a bhricféasta agus théigheadh sé isteach i seomra eicínt (agus) go dtiocfadh na gasúirí go lear timcheall air. Deirtear go raibh na scoláiri an mhaith, thaithnigh na maighistirí seo léis na comhursana uiligh agus bhíod na máighistreacha an shásta léis sin. Bhiodh na gasúirí éile ag foghluim léigthéoracht sgríbhnóireacht.
        1. buildings