School: Loch Eidhneach (roll number 16007)

Loch Eidhneach, Co. Galway
Bríd M. Ní Chonaill

1. (continued from previous page)
    agus cáca mór. Deirig an fear go mor maidin lá na barac. Dhubairt a mhatair léir an dtograd sé an cáca beag is mo bheannacra nó an cáca mór is mo malacis. Tograid mé an cáca mór is do malairt ar seisean. Nuair a bhí sé ag imeacht cas mada air ag sruitán. An dtuirfead tú píosa arán dom arr an mada.Ní tuirfead arr an fear agur bí an fear ag ól ar an sruitán agus dó leim an máda agus do rinne sé an uisce dearg , ním a cuir sé ann. Cuaid an fear go dtí teach mór agus bí fear an d’iarr sé obair air agus dubairt an fear go raibh cead cearca craoí aige agus go gcuireann sé amach ar an sliabh iad gach lá agus sin é an obair a bear
    Brígíd Ní Standúin
    Bean Uí Standúin