School: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. Galway
Micheál Mac Aodhgáin

1. (continued from previous page)
    choill nac dtubhradh sí fhéin aon tsal dhó nó go bfághadh sé sgian a gheárrfhadh í. chuaidh sé ag cuartú na sgeine ach dubhairt an sgian nach ghearrfhadh sé fhéin í mar a bfághadh sé cloch-mhín lé í a géaradh. chuaidh sé do dtí an chloch mhín ach dubhairt sí sin nach rainj sé fhéin indon á a ghéadadh gan uisge. chuaidh sé go dtí an loch ach ní tiúbhradh an loch an tuisge dhí nó go bfághach sé cú a shnáimhach í. chuaidh sé go dtí an cú ach ní thiocfhach an cú gan beala lé cur ar a chosa chuaidh sé go dtí an bheala ach ní thiocfadh an beala leis gan cat a leighfheadh í chuaidh sé go dtí an cat ach ní thiocfhadh
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    Áine Ní Bhriain