School: Caladh na Muc

Callownamuck, Co. Galway

thar thimcheall gach rud an lá sin - timcheall na mbuicéad agus na gcanna srl.
    Féile Naoimh Eoin:- 24adh lá de Mheitheamh. Deintear teinntreacha cnámh an oidhche sin (23adh) agus bíonn spórt agus siamsa ag na daoine dhá dheargadh. Tógann na daoine splancracha dearga leo as an teine agus caitheann siad isteach san gcéad gharraidh a chastar orra ag dul abhaile dóibh.
    Lá 'le Mártain:- Marbhuightear coileach, nó gé nó cearc an lá sin agus déantar comhortha na Croise ar an gclár éadan len a cuid fola.
    Oidhche Nodhlag:- Bíonn coinneall na Nodlag ar lasadh i ngach tigh an oidche sin - 24adh de Mhí na Nodlag. Bíonn slacht maith ar an tigh agus cuilinn agus eidheann thart ar chúl na bpictiúirí.
    Siobhán Ní Mhodhráin
    Rosscahill East, Co. Galway