School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway
Éamonn Ó Gógáin

1. (continued from previous page)
    chuaidh sé ag baint lugaí agus d'imthigh sé leis ag iasgach. Mharbhuigh sé go leór éisg agus san deireadh mharbhuigh sé eascú agus d'imthigh sé abhaile agus an-áthas air. Nuair a bhí sé leath-bealaigh abhaile bhain an eascú greim as a chúl agus do gheárr sé é. Nuair a chuaidh sé abhaile do ghlan sé an t-iasg agus do gheárr sé an eascú in a píosaí san tubán agus do chuir sé salann uirthe. Do tháinig an eascú le chéile san oidhche agus do sgaip sí an teine agus an luath trí na chéile agus do dhóirt sí tubán uisge ar an urlár agus d'imthigh sí leithe amach.
    Mairtín Ó Flaithbheartaigh
    Inis Eirc, Co. Galway