School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    bhean fáilte roimhe. Ní raibh aoinne istigh ach í féin. "Tá mé ag súil leat le cúpla bliain" ar sise agus mé ag cruinniú airgid duit le fada agus is dócha gur tú atá ann Cerb as a dtáinig tú anois?" "As flaitheas A stóir" ar seisean "An bhfacha tú Domhnaill ann?" ar sise "Connaiceas" ar seisean "O muise cé chaoi bhfuil sé cor a bith?" "Tá sé go maith" ars an fear ach níl éadach maith aige" "Ó" ar sise "Tá píosa bréidín agamsa agus bhéarfaidh tú chuige" as [!] sise "Bhéarfad agus fáilte" ar seisean. "Cuirfidh mé cróca ime chuige leat freisin" "Ní bheidh mé indon iad do thabhairt liom ar fad" ars an fear "Tá sean chapall agam" ar sise. "Cuirfidh mé cliabh agus srathar air. Tig leat an bréidín a chur i gcleib amháin agus an t-im igceann eile. Thug sí an capall dó agus gheall sé go gcuirfeadh sé an capall ar ais nuair a sroisfeadh sé flaitheas.
    Ní raibh fear na coise tinne ibfad imtighte nuair tháinig fear
    AT1540: The Student from Paradise (Paris)