School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    agus thosuigh sé ag bualadh na stáca coirce agus cruitneachta. Tháinig an righ amach agus dubhairt. Taodhm an lo(i)ch síos agus bhíodh sé déanta agat sar ma teighean an ghrian faoí trathnóna. "Maith go leor" arsa Páidín "acr cen áit a chuirfheas mé an t-uisge." "Cuir ins an gleann é i nghar don loch" ars an righ. Ní raibh idir an ngleann agus an loch act shonsa áit a bhiodh na daoine ag deanamh bóthair toise de. Fuair Páidín buicéad, picóid agus láidhe agus thaom se an loch. Nuair d'fhéach an righ síos chonnaic sé an loch chomh-tirm le bois do láimhe. Bhí an-áthas ar an righ nuair a chonnaic sé céard do rinne se agus thug an righ isteach sa seomra agus thug sé a lán d'ór agus airgead do act ní phósfadh sé inghean ar riogh mar bhí sí ró-óg.
    AT0650**: The Strong Youth
    Mairéad Ní Fhinn