School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

ar chur ar bith mar níor eirigh go maith leo an lá sin.
    "Feach ars an bhean "díolfhaimid an galún bainne seo nuair a raghimid go dtí an baile mór agus ceannochaimid ceart leis an airgead. Deireann an cearc ubh agus cuirfimíd na h-uibhe ag gor agus beidh ál sicíní againn. Nuair a fhásfadh siad beirfidh siad go leor h-uibheaca díolfaimíd na h-uibheaca sin agus ceannocaimid bó agus beidh gabhain aice agus sin an caoí a déanfaimíd airgead.
    Ceannochaimid teach mór ins an gcathair agus beidh na daoine uaisle ag teacht ar dinnéar chugainn agus beimíd go maith de na boict" "Ní beimid go maith" ar seisean. "Ma thagann aon bhacach in aice mi dhorais geobhadh sé é sin" agus tharraing sé speich ar an mbacach dar leis agus ceard a tharla act bhuaial sé an galún bainne
    Brighid Ní Ghiobúin
    Séamus Mac Ghiobúin