School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    go minic ag na tighthe ag díol báisíní stún [?] agus pictúirí. Bíonn fáilte mór ag na paistío rómpa mar bíonn siad ag féachaint ar na rudaí deasa a bhíonn's aca. Bíonn ciseáin mhóra ag na mná agus malaí ag na fir. Bíonn siad ag iarraidh deirce agus bíonn siad ag iarraidh té agus arain agus cuid eile díobh ag iarraidh buidéal. Tugann na daoine rudh eicínt dóib.
    Bíonn capaill agus cairteacha aca ag iomchar na déirce a gheibheann siad. Bíonn cuid eile díobh ag deasú sgaláin- baistighe. Comhnuigeann go leor díob amuigh ag Pairc a Ghuail. Bíonn cabáir bheaga déanta de mhála aca agus codladhann siad istigh ionnta. Déanann siad teine taob amuigh. Gheibhinn siad maide ins an gcoill agus uisge i sruthán. Ní maith le cuid de na daoine na tinncéirí.
      1. people by social grouping
    Máire Ní Mháille