School: Luachair (roll number 10045)

Lougher, Co. Kerry
Ml. Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    tástalta aici ach níorbh aon mhait di é. Bhí sí ag dul i ndealbhas gach lá agus sa deire is ar éigean a bhí sí ábalta ar an dtig a choiméad.
    Tráthnóna lae Shain Seáin tháinig seana bhean, críonna, caithte, isteach chúichí agus gearrchaile beag in éinfeacht lei. D'iarr sí deoch ar mhnaoi an tíghe, agus thug bean a tighe muga bainne géir dí. Do bhlais sí an bainne agus dubhirt "Níleann tú ag déanam ime do'n bhainne seo, a bhean bhoicht. Dubhairt bean an tíghe lei ná raibh, mar ná féadfadh sí é dhéanamh le ceithre bliana anuas.
    Ní dubhairt an bhean eile aon rud ach imtheacht amach, í féin agus an cailín, agus
    Seán Ó Finn