School: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Kerry
Bean Uí Chinnéide

mo súile osgailte agam.
    Cheapas go raibh morán againn i lár páirce agus tháinig aingeal anuas is chuir sé dréimire fada ana-fhada suas i gcoinnibh na spéireach. Dúbhairt sé gurbh'in é an bóthar suas ar neamh agus go gcaithfeadh gach duine i n-aghaidh gach coiscéim a thabharfadh sé suas,marc a chur síos mar gheall ar cheann éigin de na peacaí agus coimheádh leis suas go dtí go mbeadh marc tíos do gach peaca.
    "Thug an t-aingeal blúire cailce an duine dúinn" arsa an buachaill. "D'imthigh mórán daoine suas,is nuair a fuaireas féinig seans thosnuigeas-sa leis ar dhul suas,agus do chuireas síos marc geall ar gach uile peacha gur b'féidir liom cuimhneamh air.
    Annsan do bhíos ag cur díom go tapaidh gan aon mharc eile a chur síos. Taréis tamaill maith bhí ana-clampar
    Nóra Nich Gearailt
    Cill Chúile, Co. Kerry