School: Landsdowne (Cuar na gCoileach) (roll number 6091)

Coornagillagh, Co. Kerry
Eibhlín, Bean Uí Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    deireanach agus fuair sé cúig scillinge uirs ón agent a bhí ag an tighearna talmhan i Neidín an uair úd. Fear cródha a b'ead Toma gur féidir leis an slíubh a b'airde a shroisint cé nár b'feidir le h-éinne éile do mhuinntear an gleanna é sroisint. Tá sé cómh contabhartach san. Tá cúpla lios le fághail annso leis in áit ar a dtugtar Íns-a-Loch agus tá poll ag dul isteach san áit a bhfuil a bhfuil an lios agus deireann m'athair o bhfuil dígh mór timcheall na páirce istigh, deirtear gur cuaidh daoine i bhfolach ionta óna saighdiúirí Shasana. I n Lúbharach tá cupla galán in a seasamh ar an dtalamh tímcheall dhá troighthe deag ar apordhe ps cionn talmhan agus deirtear adn dhaid ceudna fén dtalamh. Deirtear gur fear ceannais de mhuinntear Shúilleabháin a bhí curtha ann fadó ach nó cuimhin le h-einne é agus níl fhios
    Glaninchiquin, Co. Kerry
    Maighréad Ní Loingsig