School: Lóthar (roll number 10045)

An Lóthar, Co. Kerry
B. Ní Mheidhre

1. (continued from previous page)
    den mhinistir Protustúnach a díoltí íad seo - bé sin an deicmheadh cuid den na prátaí ní an coirce, nú an cruithneacht, nú stoic etc nú aon nídh uile a bhí ag na daoiní do dhíol den ministir Protustúnach.
    Thárla go raibh ministir tímcheall na háite seo fadó agus d'íarr sé ar na deachmhaidhthe ar bochtán éigin, agus dúbhairt an bochtán leis ná raibh faic aige len thabhairt dó, ach aon mhaitheas eile ar domhan dheanach an bochtán é, ach na deachmhaidhthe do mhaitheamh dó. Tá go maith ar san ministir (agus gan dabht Béarla abhí na gob aige) "fúair mach dom bás tímcheall mí ó shion is má deinead tú "rann beag caoineadh dom mar gheall air an bhacaill bocht ní gágh na deacmhaidhthe do dhíol" agus sín an ministir 2d den bochtán.
    Siobhán Ní Chonaill
    An Seanchnoc, Co. Kerry