School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    na gcodhladh. D'fan siad na gcodladh ar feadh trí lá. Do bhain an rígh na cinn doibh agus do chuir sé na cinn ar spioraí an geata.
    Bhí fear eile ag dul ann lá agus do bhúail sé le Bhean agus dfiafruig an bhean de "Cá bhfuil tú ag dul" agus dubhairt an fear léi "Táim ag dul go dtí an rígh" Agus dubhairt an bean leis go raibh spíoraí a gheata lan de cinn agus tug an bhean rud cosamhail le h-ainciséar don bfear. Chuaidh an fear go dtí an rígh. Chúaidh sé isteach sa leabhaidh agus thug ceann de na mnáibh glonne poitín dó agus nuair a bhí ceann de na mnaibh ag teacht leis an gloinne poitín
    Dúbhairt sé leis an mnaoí "Is maith liom é sin" Acht níor ól sé an poitín. Do chaith sé ar an dtaobh istig dá léine é. Annsan do chuaidh na prinnséisí amach agus cúaidh seisean amach na ndiaidh agus ní fhaca siad é mar bhí an h-aincíséar
    AT0306: The Danced‑out Shoes
    Seán Ó Seaghdha