School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    gcómhrainn. Thógadar amach é bhí an t-anam air. Bhí bean sa t-socraid agus bí bainne ciché aici agus tug sí an bhainne dhó agus d'ól sé a dhóthain dé. Siubhail sé síos go dtí Caisleán na Mainge agus thugadar a dóthain le n-ithe dó. Thánadar isteach i Baile an Muilinn agus thugadar a thuille le n-ithe dhó. Dúbhairt sé leo. "dul abhaile anois," agus go mbeadh sé féin siar na ndiaidh nuair a féin siar na ndiaidh nuair a thagad an oidhche. Cuaidh sé isteach go Godfrey agus thug sé an bhó ab' fearr a bhí ann arís, agus thug sé an bhó ann arís, agus thug, sé an bhó abhaile leís agus mhairbh sé í agus dith sé féin agus a leanbaí í. Tháinig na peelers cun é thógaint. Connaic sé iad ag teacht rug sé pice leis agus rith sé suas bearna Gaoithe agus seachtar peeler na dhiaidh. Agus síos go Licín leis agus treasna na h-abhann leis na Cloch Dubha. Agus síos go Loch Carrthaighe agus annsan go Dúmhca. Bhí ceann
    Tadhg M. Ó Seághdha
    Padruig Ó Seaghdha