School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    go dtí tig beag a bí ar thaobh an bhóthair. Bhí daoine bochta na gcómhnuidhe ann agus thugadar lóistín na h-oidhche dhí. Ní raibh sí i bhfad istig nuair a chualadar capall ag teacht. Agus cé bhí ann ach buachaill aimsire an fheirmeora ag dul ar d'iarraidh an sagairt cun an ola a chur ar bhean an fheirmeóra. Tháinig an sagart agus chuir sé an ola uirthi. Fúair sí bás an oidhche úd. Núair a bhí sí glanta aca agus í sínte amach ar an mbórd ní rabhadar ábalta na coinnlí do lasadh. Chuireadar fios arís ar an sagart. Nuair a tháinig an sagart. Dfiafruig sé díobh an raibh aon bhean bocht annso ag lorg déirce. Dúbhradar go raibh. Chuir an sagart fios ar an bhean agus dúbhairt sí léi trí brobhanna de leabaidh a bhí fuaithe bhreith léi. Tháinig an bhean agus thug sí na brobhanna léi agus lasadar na coinnlí leis na brobhanna.
    Donncadh Ó Seaghdha
    Reennanallagane, Co. Kerry