School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    cainnt. Dubhairt sé léis go raibh, mar go raibh sé annso sa leabhar aige ar a agaibh amach gurb é an caor a marbhóchadh é, agus go beadh se blian as fiche daois nuair a marbhochadh é.
    Nuair a bhí sé ag druidim leis an aois, dubhairt se poll do dhéanamh fe'n gcnoc cun é do chur isteach ann i bhfolach an gcaor. Bhí an mac ag dhiarraidh cad é an réasún a bhí sé ag déanamh a leithéid sin dinnis sé dó go mbeadh caor ag teacht cun é do mharbú nuair a bheadh sé blian as fiche. Chun amach stop ar an obair annsan, agus dubhairt sé murab toil dé an splannc é do mharbhú, é leigint marbhú i lár na páirce. Nuair a taghadh an lá annsan, théig sé amach i lár na páirce tamall maith ó'n dtig.
    Tuit caor an lá san, agus do reab sí an cnoch, agus an poll a bhí déanta ag a athaiur, agus níor dhein sí a thuille. Chuir dia in i úil do go raibh a Chohacht fein níos treise
    AT0934: The Prince and the Storm