School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    as an poll. Scaoil sé isteach annsan i. Bhi eagla ar an bhfear gan dabht. Bhí an solus istig, agus bhí sé ina sheasamh sa clos ag féachaint ortha. Tharraig an madra amach cuichi é ar caol a dhroma air. Nuair a bhí sé tarraighthe amach, thóg sí ina béal aici agus bhí gach aon "belt" aici ar an dteintéan é. Do chaith sí uaithe é agus do luig sí féin taobh amuigh dhe traocta. Ceap sí go raibh an mada ruadh marbh. Ba geárr gur chorraig sé airis, agus déirig an madra, agus mhairbh sí é. Théig an fear agus chaith sé amach an doras é ar sluasad. Scaoill sé amach an madra agus shín sí amuigh a aoidreacht go maidin. Théig an fear ina chodlad Bhí an mada ruadh amuig ar maidin agus an madra ag tabhairt aire air.