School: Durrow (B.) (roll number 3517)

Durrow, Co. Laois
P. Sabhaois

1. (continued from previous page)
    go m-bionn spiorad ag an gcros bothar seo agus má tá bféidir go dtiocfas sé anois agus congamh a thabhairt dom an mála seo do cur ar an g-capall." Ní túisce go raibh an focal as a béal nuair do connaic sí fear le na h-ais ar an mbóthar. Ar an bpoinnte d'arduigh sé an mala ar an gcapall
    Cailín mhisneamhail a bhí innti agus ní raibh pioc faitchís uirri agus do labhair sí leis an bfear mar seo: - "Táim cinnte gur deágh spiorad ata ionann agus anois cen cómhairle a chuirfeá orm" Do labhair an fear agus a dubhairt: - "An leás chómhairle a chuirfinn ort: - "Ná bí amuich an tráth seo arís má fhéadfainn tú. An dara cómhairle a chuirfinn ort: - "Ná cuir aighneas ar mo leithead seo arís go deo". "agus an treugh cómhairle a chuirfinn ort: - "Glac ó Dhia chuile shóirt ar do leas"
    Leis sin dimtigh se as a radharc agus chuiadh an cailín abhaile.
    Padraig Sabhaois