School: S.N. Chnoc Chrochaire (roll number 4955)

Knockcroghery, Co. Roscommon
Brian Ó hUidhir

1. (continued from previous page)
    leigtí dó rothlughadh anuas go bun an chnuic. Ach níor shástaiad na céastóirí fós! Dá mbéadh an duine bocht beo ar sin a dhéanamh cuirtí salann ar a chréachta chun a chéasta a thuille agus chun tuille spóirt a dhéanamh dá lucht céasta
    Ghníthí píopaí criadha ar an mbaile beag agus cuirtí ar fud na h-Eireann iad ar chairteacha. Bhíodh fá thuairim céad go leith duine ag obair orthu. Ghníthí dhá chineál píopa-an gnáthphíopa criadha nó an "dúidín" agus cineál píopaí ar leith le h-aghaidh tórramh. Bhíodh cos troigh ar fhaid ar an bpío[a seo agus scríobhtha ar an gcois fhada sin bhí "Lord
        1. buildings
    Languages