School: S.N. Chnoc Chrochaire (roll number 4955)

Knockcroghery, Co. Roscommon
Brian Ó hUidhir

1. (continued from previous page)
    Ag tigheacht anuas níos goire dár linn fhein bhíodh muileann línéadaigh ag obair sa mbaile beag seo. Thumaidís an lín ins na polltaí móna agus d'fhágtaí annsin í go dtí go mbíodh sí lobhtha beagnach agus réidh le h-aghaidh slisneála. Ní déantaí sa muileann ach snáith línéadaigh agus bu ghnáthach leis na figheadóirí i mBaile Muireadhaigh an tsnáith seo a fhághail agus a figheadh in a línéadac - braitlíní, scaraoideacha agus mar sin de. Mar adubhradh cheana d'imthigh na figheadóirí seo uilig leobhtha go Sasana dhá scór bliain
    Cloonsellan, Co. Roscommon